I år har jeg sået lidt rigeligt med tomater …

Forrrest ses mit nye tomatbed, og bagerst den nye køkenhave jeg vil udvide med i år.

Derfor har jeg været i gang med at udvide køkkenhaven og gravet et nyt tomatbed til frilandssorterne. De blev plantet ud i lørdags og ser ud til at have det godt efter et par døgn i jorden.  Det har jo været koldt i april/maj og jeg har sået tidligt så nogle af planterne er blevet ranglede. Med tomater er det heldigvis ikke noget problem for de laver gerne rødder op af stænglen. Jeg planter derfor bare planten dybt, helt op til lige under første blomsterklase.

Du er velkommen til at kigge med i min sortsliste (åbner som en pdf), hvor jeg skriver lidt om de sorter jeg enten har dyrket eller dyrker i år.

De sorter jeg prøver af på friland i år er: Gul kinesisk vildtomat, Red marbles vildtomat, Chokoladecherry, Totem F1, Lille Lise, Datterino, Michael Pollan, Harzfeuer, Tigerella, Moneymaker, Sub Artic Plenty, Outdoor girl, Mountain magic, Bloody butcher, Dorenia, Black Krim, Andenhorn, Rød Russer og måske et par overskudsplanter af drivhussorterne.

 

Et billede af Supersweet F1 cherrytomater fra sidste år, de var meget lækre.