Foto af komposten, en jordbunke med spirende skvalderkål.

Komposten, en jordbunke med spirende skvalderkål.

Jeg har en stor kompostbunke som bare ligger i et hjørne på jorden. Den er ikke blevet stukket om og har heller ikke været dækket til, så nu er der en del flerårigt ukrudt i bunken – især skvalderkålen har gjort sit indtog.

 

Skvalderkålen indtager min kompostbunke

Jeg sigter derfor kompostjorden, det gør jeg helt simpelt ved at smide lidt af gangen på en hjemmelavet ramme med volierenet. Skvalderkålens rødder er nemme at kende og pille fra, de er tykke og hvide. Brændenælderne er også lette at kende, de er i en kraftig gul kulør. Jorden er ganske fin bagefter, men næste år burde jeg nok styre det lidt bedre, for det tager noget tid sådan at sortere komposten.

Jeg bruger komposten i min køkkenhave, på min græsplæne og i mine bede. Jeg har desværre ikke nok herhjemme, så jeg supplerer med kompost fra genbrugspladsen. I Vejen kommune er der afhentningsmulighed i Rødding. Komposten er vældig fin, og jeg bruger den mange steder.

 

Foto af sigte, lagt henover en trillebør

Sigte, lagt henover en trillebør

Foto af at der sigtes kompost.

Der sigtes kompost.