De tre hugelbede, hvor det bagerste er lagt direkte på ukrudtsjord.

For 15 dage siden plantede og såede jeg det første hugelbed til. Siden da har jeg lavet 2 bede mere, et der er lagt direkte på ukrudtsbefængt jord og et hvor træet er gravet lidt ned som i det første bed.

I bed 2 har jeg iblandet en stor mængde hækafklip, for at lukke godt af for lyset ned mod ukrudtsjorden, og har som i de to andre bede afsluttet med et toplag af kompostjord. Bed 2 blev tilsået/tilplantet for en uge siden og det sidste blev tilsået i går – på grundlovsdag.

Hvordan går det så?

I det første bed gror det overordentlig godt, faktisk har jeg vist aldrig oplevet så stor en udvikling på så kort tid. Det har selvfølgelig også været dejlig varmt, men jeg har kun lige vandet bedet i gang, ellers har det klaret sig selv. Afgrøderne er nu så langt fremme at jeg en af de nærmeste dage skal have lagt lidt jorddække på.

Hugelbedet bare 15 dage efter at det blev taget i brug.

 

Rent pral – første squash er allerede på vej.

 

Højbedene i træ

Højbedene jeg anlagde i foråret er også bygget op som en slags hugelbede, med en masse træ i bunden. jeg har dog gjort lidt ekstra ud af jordblandingen for at sikre at den er ekstra god til at holde på vandet, for ellers er højbede noget der skal have en del vand.

Her knap 2 måneder efter første såning er første høst af radiser og spinat for længst spist. Jeg har lige hevet den sidste spinat op, og de ærter og bønner jeg såede under spinaten er godt på vej.

Ærter, peber og bønner overtager pladsen efter spinaten.

 

Grønkål, porrer, pak choi m.v. fylder pladsen godt ud efter radiserne