Her sidst i juni, hvor de første grøntsager er færdighøstede overvejer jeg hvad der skal sås i næste runde. Der er mange ting der kan nås til en sensommer og vinterhøst, her ses et lille udvalg af mine frø. Jeg skal have sået en ny omgang salat, flerårige afgrøder som flerårig grønkål, klatrespinatranke ‘Hablitzia Tamnoides’, skorzoner- og havrerod samt mange flere asparges – dem får man aldrig for mange af! Jeg skal også have nogle totalt unyttige ting som stokroser, sibiriske valmuer, natviol m.m. – bare fordi jeg kan lide dem. Nogle miljøfrø skal der da også sås, det har insekter, jord og øjne godt af.

 

Jeg har sat bionet over broccolien og palmekålen – nå ja og over hestebønnen for det passer med bredden på nettet. Det er ret grimt, men kålsommerfuglene er ved at være ret aktive, så det er nødvendigt.

 

Hugelbedet bugner med mange planter. Jeg har efterhånden høstet en del squash, tomaterne er flotte og frodige, blomsterne begynder så småt at blomstre – whats not to like 😉

 

Salaten løber snart i stok, og ruccolaen blomstrer herligt. Men lige om lidt er det færdigt, så her skal jeg have nye planter klar til næste runde.

 

Jeg har et lille skovstykke, hvor der primært er almindelig ædelgran ‘abies alba’. Den er jeg træt af og vil gerne have skovstykket lavet om. Jeg tænker, at de få løvtræer der er skal bevares og de fleste graner fældes til vinter. Nogle vil jeg bruge til at lave et megalangt hugelbed der snor sig ned over grunden … måske … Det kunne være sjovt at fortælle en historie med bedet. Et snoende bed = en midgårdsorm? Måske et par ulveskikkelser, og selvfølgelig et par ravne. Jeg har også fået en udfordring fra min datter, hun siger at jeg er ikke udlært i skulpturteknikkerne før jeg har lavet en Dolora Nidkjær eller en Dobby.  Hm …  Jeg bør nok planlægge det lidt 🙂

 

Jeg kan godt lide kontraster, som et sirlig passet bed ved siden af noget mere vildtvoksende. Efterhånden tager det vilde dog over, for jeg kan da ikke hive akelejer og valmuer op.

 

Der var en gang en plet græs, nu er der mange forvildede blomster og pt. er det akelejerne der dominerer.

 

Her er et kontrolleret vildnis, med kant af løvefod. Bag denne ses en blå storkenæb, som afløses af stjerneskærm, høstanemoner, violfrøstjerne, jakobsstige m.m.

 

Det er nu ikke alt der er helt perfekt. Her er et typisk æbletræ her fra haven. Det skal beskæres for at give de helt rigtige lækre æbler. Det er alt for tæt og de gode æbler sidder selvfølgelig helt oppe i toppen, vel ca. 7- 8 meter oppe.

 

Jeg har dummet mig! Agurkeplanten var blevet bleg og så skulle jeg prøve at give den bladgødning – den ser næsten ud som der er et skimmelangreb på vej, heldigvis ser de nye blade fine ud! Så jeg har lært det, at en svidning ligner et skimmelangreb.